Att göra i Malexander

Bad, fiske och båtliv är ett självklart alternativ här i Malexander. Det finns gott om badplatser och kanot/kajak, båt och SUP brädor finns att hyra i vår reception. Ångbåten Boxholm II angör Malexander brygga ett par gånger i veckan under högsäsong för rundtur eller den s.k torgturen till Tranås.
Det kan också vara trevligt att  bara strosa omkring en stund i kyrkbyn och titta på de gamla vackra husen såsom hembygdsgården som ligger på sin ursprungliga plats och med en fantastisk utsikt över Sommen eller Gatstugan som legat längs byvägen sedan det byggdes 1840 och använts både som bostad och fattigstuga. 

Och om hungern infinner sig rekommenderar vi ett besök på Svärdshuset som ligger i den gamla byskolan eller Sveas café som använts som ålderdomshem en gång i tiden.. För er som vill laga mat själva finns fina råvaror på Axet lanthandel.

Runt Malexander finns mängder av fina skogsvägar och stigar som passar utmärkt för en promenad, en löprunda eller en härlig cykeltur. På hösten finns gott om bär och svamp i skogarna runt omkring, bara att ta för sig av allt det goda!

Om vintern blir vit och sjöarna lägger sig är det fantastiskt fint att åka skridskor, skidor eller  pimpelfiska. Eller kanske bara packa ryggsäcken och ta en promenad i vintervitt landskap eller på isen och avnjuta matsäcken i någon solig slänt.